Candát s mandlemi

02.11.2021 18:48

PŘÍPRAVA

  • 1 candát - 2 filety

  • olej

  • tymián

  • 500 g brambor

  • 2 stroužky česneku

  • 1 červená cibule

  • dvě hrsti mandlových lupínků

  • sůl, pepř

  • citron

POSTUP

Filátka z candáta potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a můžete přidat i čerstvý tymián. Do pekáčku vložte rybu, posypejte plátky česneku a plátky citronu, asi v polovině pečení přidejte dvě hrsti nakrájených mandlí .

Brambory nakrájejte na měsíčky, pokapejte olejem, osolte, přidejte na proužky nakrájenou červenou cibuli a narovnejte na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte 30 minut do změknutí. Lehce občas promíchejte.

Na talíři můžete dozdobit orestovanou zeleninou jako je špenát, brokolice a rajčata, nebo podávejte s zeleninovým salátem.