Kuskus s francouzskou čočkou a kuřecím prsem

27.09.2021 11:04

 

PŘÍPRAVA

  • 200 g kuskusu Menu Gold

  • 120 g francouzské čočky Menu Gold

  • 200 ml zeleninového vývaru

  • 400 g kuřecích prsou

  • Grilovací koření

  • 20 ml olivového oleje

  • 400 g drcených rajčat

  • 20 g cukru krystal

  • Sůl

  • Bazalka, oregano

POSTUP:

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme, ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut. Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem. Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.
 

Recept MENU GOLD