Treska na plechu

26.01.2025 18:38

PŘIPRAVA

  • 2 filety tresky

  • 2 červené cibule

  • 1 palička česneku

  • 6 rajčat

  • 1 menší žlutá paprika

  • 1 střední cuketa

  • 3 mrkve

  • 100 g fety

  • koření na ryby, sůl, pepř

  • olivový olej

  • citronová šťáva

POSTUP

Nejprve pokrájíme zeleninu na kostky velikost cca 2 až 3 cm a naskládáme do pekáčku. 

Poté na zeleninu rozdrobíme balkánský sýr nebo sýr feta a promícháme. 

Na zeleninu položíme filety ryby, posypeme kořením na ryby, solí a pepřem. 

Zakapeme citronovou šťávou. Stroužky česneku oloupeme a přidáme do pekáče, obsah pekáčku zalijeme olivovým olejem a upečeme. Dozdobíme mladým koprem.

-mš-

Foto: pixabay