Tofu se zeleninou
PŘÍPRAVA
-
2 lžíce oleje
-
240 g tofu
-
zelenina: brokolice, cuketa, cibule, červená paprika, koriandr
-
česnek
-
šalotka
-
sůl, pepř
-
marináda
-
1 lžíce strouhaného zázvoru
-
1 šalotka
-
2 lžičky hnědého cukru
-
½ lžičky čínského koření
-
1 lžíce rýžového vína
-
1 čerstvá chilli paprika
-
2 lžíce sojové omáčky
POSTUP
Tofu nakrájíme na úhledné kousky. Šalotky a česnek nasekáme , šiitake a koriandr také nakrájíme na malé kousky. Všechny suroviny na přípravu marinády dáme do mělké misky a smícháme.
Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování kousky tofu jednou nebo dvakrát obrátíme.
Marinádu slijeme a odložíme. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme tofu a opečeme na středně silném ohni 2-3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme lopatkou s otvory na talíř.
Do woku nebo na pánev pak přidáme šalotky a česnek a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme nakrájenou ostatní zeleninu a smažíme asi minutu.
Do woku k zelenině nebo na pánev vrátíme tofu a přilijeme marinádu. Opatrně prohřejeme (1-2 minuty). Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nakrájeným koriandrem a ihned podávám