Tofu se zeleninou

06.03.2018 15:12

 

PŘÍPRAVA

  • 2 lžíce oleje

  • 240 g  tofu

  • zelenina: brokolice, cuketa, cibule, červená  paprika, koriandr 

  • česnek

  • šalotka

  • sůl, pepř

  • marináda

  • 1 lžíce strouhaného  zázvoru

  • 1 šalotka

  • 2 lžičky hnědého  cukru

  • ½ lžičky  čínského  koření

  • 1 lžíce rýžového  vína

  • 1 čerstvá  chilli  paprika

  • 2 lžíce  sojové  omáčky

 

POSTUP

Tofu nakrájíme na úhledné  kousky. Šalotky a česnek nasekáme , šiitake a koriandr také nakrájíme na malé kousky.

Všechny suroviny na přípravu marinády dáme do mělké misky a smícháme. 

Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování kousky tofu jednou nebo dvakrát obrátíme.



Marinádu slijeme a odložíme. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme  olej, přidáme tofu a opečeme  na středně silném ohni 2-3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme lopatkou s otvory na talíř. 

Do woku nebo na pánev pak přidáme šalotky a česnek a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme nakrájenou  ostatní  zeleninu  a smažíme  asi  minutu. 


Do woku k zelenině nebo na pánev vrátíme tofu a přilijeme marinádu. Opatrně prohřejeme (1-2 minuty). Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nakrájeným koriandrem a ihned podávám