Mřížkový koláč bez lepku

08.11.2019 18:31

 

PŘÍPRAVA

Na těsto: 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta, 75 g cukru, 100 g másla, 1 vejce, 3 lžíce vody
Na náplň: Skořicový cukr Labeta, 200 g nastrouhaných jablek

POSTUP

Z uvedených suroviny připravíme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici. 

Poté polovinu těsta vyválíme a přeneseme na dno dortové formy. 

Přidáme nastrouhaný jablka a posypeme skořicovým cukrem. 

Druhou polovinu těsta vyválíme na plát a rozkrájíme na 1,5 cm široké pruhy, které skládáme do mřížky na jablka. 

Hotovou mřížku potřeme rozšlehaný vejcem. Pečeme pro 170 °C po dobu asi 20 minut.

Zdroj  Labeta