Rychlá večeře

22.08.2019 17:29

 

PŘÍPRAVA

  • ¾ kg brambor

  • 500 g mrkve

  • 700 g vepřového masa

  • 2 cibule

  • lžíce papriky

  • lžíce mouky

  • 2 menší libové klobásy 

  • sůl, pepř, bobkový list

 

POSTUP:

Maso nakrájíme na kostky a dáme do hrnce na lžíci oleje osmahnout. 

Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a lehce pražíme s jednou lžící hladké mouky a papriky. 

Zalijeme vodou a asi hodinu dusíme. K dusícímu se masu asi po 15 minutách přidáme sůl, pepř, bobkový list, nakrájenou mrkev a brambory. 

Když je maso měkké, nakrájíme do hrnce klobásky, provaříme a podáváme. Jako příloha se hodí bílé pečivo nebo tmavý chléb
 

Poznámka:

 Do hrnce můžeme k masu přidat libovolnou zeleninu, vedle mrkve se dá použít i kedlubna, pór, k pestrosti  přispějí  i  rajčata nebo cuketa.