Asijská variace pro rychlou večeři

13.06.2017 11:26

 

Příprava

  • ½ kg libového masa

  • olej

  • sůl

  • zelené fazolky,

  • 1 cuketa

  • 4 velké žampiony

  • 1 červená paprika

  • kousek zázvoru

  • 2 lžíce čínského vína

  • 1 lžíce škrobu

  • 1 cibule

  • 1 lžíce octa nebo citronové šťávy

  • 1 lžíce cukru

  • podle chuti sojové omáčky

Postup
 

Na oleji osmažíme nakrájené maso (je jedno, jestli použijeme vepřové nebo hovězí). 

Když je maso měkké, odstraníme do zvláštní nádoby a na olej vhodíme nakrájenou cibuli, červenou papriku, fazolky, kousek nakrájeného zázvoru, žampiony a nakrájenou cuketu. Pracujeme rychle, aby zelenina příliš nezměkla a zůstala křupavá. 

Do směsi přidáme hotové maso, osolíme, přidáme jemně pálivou papričku, lžíci cukru a citronové šťávy, podle chuti sojovou omáčku a v žlutém čínském víně rozmíchanou lžíci škrobu. 

Rychle převaříme a podáváme s rýží.

Foto: pixabay