Plněné bramborové knedlíky

06.02.2019 14:19

 

PŘÍPRAVA

  • 800 g brambor

  • 150 g hrubé mouky

  • 100 g krupice

  • 1 vejce

  • 1 špetka soli

  • 500 g uzené maso

příloha

  • 1 balení kysaného zelí

  • 3-4 lžíce cukr krupice

  • 1 špetka sůl

  • 1 kus cibule

 

POSTUP

Brambory uvařte ve slupce. Oloupejte a ještě teplé namačkejte. Nechte vystydnout.
Do vychladlých brambor přidejte mouku, krupici, sůl a vejce a vypracujte těsto. Pokud je potřeba, dosypte ještě mouku.

Uzené maso nakrájejte na kostičky. Z těsta si udělejte dlouhý váleček a odkrajujte plátky, které naplňte uzeným masem. Zamotejte do kuličky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 5- 6 minut,

Zelí zbavte vody, dejte do hrnce, podlijte trochou vody a nechte provařit 10-15 minut. Pak oslaďte a osolte. Cibuli nakrájejte na drobno a na sádle osmahněte do hněda.

Na talíři posypejte uvařené knedlíky zelím a osmahnutou cibulkou.

Zdroj\: Receptynakazdyden.cz