Těstovinový salát s olivami a fetou

10.02.2021 18:03

PŘÍPRAVA

200 g hezky tvarovaných těstovin
velká hrst rukoly
několik listů bazalky
jedno kyselé jablko
2 lžíce oliv různé barvy a velikosti
2 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl
feta
pepř, sůl a lžíce cukru
na dochucení lžička citronové šťávy, lžička drcené hořčice a cukr.

 

POSTUP

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Slijte a zakápněte olivovým olejem. Přidejte nasekanou bazalku a rukolu. Vsypte olivy, zakapejte olivovým olejem a přimíchejte nadrobno nakrájené jablko, můžete lehce dosladit cukrem a přidat drcený pepř. Promíchejte a posypejte nakrájenou fetou. Dokořenit můžete i trochou citronové šťávy smíchané s lžičkou drcené hořčice a cukrem.

-šm-

Foto: pixabay