Guláš s rajčaty

07.01.2018 13:39

 

PŘÍPRAVA

  • 1 kg hovězí kližky

  • 1 plechovka loupaných rajčat

  • 2 cibule velikosti

  • 1 feferonka, sůl

  • 3 lžíce tuku

  • pepř, nové koření

  • hladká mouka na zaprášení masa

 

POSTUP
 

Maso nakrájejte na kostky a poprašte moukou. 

Na tuku opražte cibuli, může být hodně tmavá. Přidejte maso a nechte ze všech stran zatáhnout. 

Přidejte rajčata i se šťávou. Nechte tekutinu vysmahnout, přidejte koření a feferonku. 

Podlijte a duste asi dvě hodiny. Kontrolujte, aby se tekutina nevypařila a průběžně podlévejte. 

Kdyby byl guláš příliš řídký, přidejte ve vodě rozmíchanou lžíci mouky. 

Podávejte s chlebem nebo knedlíkem či těstovinami.

Foto: pixabay