Vysoký roštěnec s pancettou a hříbkovou omáčkou

03.05.2022 12:23

 

PŘÍPRAVA

  • 300 g roštěnce

  • plátky pancetty

  • 200 g hříbků

  • 1 menší cibulka

  • 1 stroužek česneku

  • 100 ml vývaru

  • smetana dle žádané hustoty

  • 200 g brambor

  • rozmarýn dle chuti

  • sůl

  • pepř

  • olivový olej

POSTUP

Maso: Plátek dobře vyzrálého roštěnce osolte, opepřete a nechte odležet 10 minut. Maso zaviňte do plátků pancetty. Poté maso z obou stran zprudka osmahněte (nasucho bez oleje), aby se „zatáhlo.“ 

Pozvolna na pánvi dopečte na požadovaný stupeň rare-medium-well done. Omáčka: Nakrájené hřiby / čerstvé  nebo  namočené  sušené/  orestujte na olivovém oleji s cibulkou a česnekem. Podlijte trochou zeleninového vývaru a osolte a opepřete dle chuti. Nakonec zalijte vysokoprocentní smetanou a nechte „zredukovat.“

Brambory: Brambory nakrájejte na čtvrtky a posypte pokrájeným čerstvým rozmarýnem a osolte. Lehce zakápněte olivovým olejem a dejte péct na plech.
https://www.laformaggeria.com