Domácí játrová paštika s brusinkami

17.05.2019 23:57

 

 

PŘÍPRAVA

  • 250 gramů másla

  • 200 mililitrů smetany (31 %)

  • 1 větší cibule

  •  2 stroužky česneku

  • 50 gramů špeku/slaniny

  • 100 gramů sušených brusinek

  • dle chuti pepř, sůl

POSTUP

1. Dejte do misky sušené brusinky a zalijte je horkou vodou. Játra očistěte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek na plátky a vše zpěňte na nakrájené slanině/špeku a dobře s játry orestujte. Před koncem restování vmíchejte 15 g paštikového koření. Do ještě teplých jater nakrájejte máslo, aby se rozpustilo a spojilo s játry. Již se nevaří..

2. Orestovaná játra i s výpekem, cibulí, česnekem, špekem a máslem rozmixujte ponorným mixérem na vyhovující hrubost, přičemž po částech přilévejte smetanu. Osolte a dochuťte. Na závěr vmíchejte scezené brusinky. Hotovou paštiku přendejte do vhodných nádob/skleniček a nechte vychladit v lednici, nejlépe přes noc.

Brusinky jdou nahradit 100g mandlových lupínků

 

Zdroj: Receptynakazdyden.cz