Španělští ptáčci

12.03.2024 18:46

PŘÍPRAVA

  • 1 kg hovězích plátků (cca 8 plátků)

  • 5 větších cibulí

  • 4 vařená vajíčka

  • 8 mini párků

  • plnotučná hořčice

  • kyselé okurky

  • 500 ml hovězího vývaru

  • sůl

  • pepř

  • 0,5 kg rýže

  • asi 300 ml vody

POSTUP

Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete ze všech stran. Z jedné strany maso potřete plnotučnou hořčicí a na plátek masa položte kyselou okurku, párek a půlku vajíčka. Plátek masa srolujte a za pomocí nitě nebo párátka maso zajistěte, aby náplň nevypadla.

Do většího pekáče vložte nakrájenou cibuli a položte na ni připravené ptáčky. Potřete je ještě hořčicí a vše podlijte vodou. Vložte do trouby předem předehřáté trouby 220 °C a nechte maso zprudka opéct po dobu asi 30 minut. Poté pekáč zaklopte víkem, a snižte teplotu na 170 °C a pečte ještě zhruba 1,5 až 2 hodiny doměkka.

Jakmile jsou ptáčci upečení, odležte je bokem a šťávu přelijte do hrnce. Přidejte hovězí vývar a vše rozmixujte za pomocí tyčového mixéru. Rozmixovanou omáčku nechte ještě 5 minut vařit. V případě potřeby dochuťte solí. Podávejte s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť!

Zdroj a foto:MORA