Tatarský biftek z lososa

21.08.2021 10:14

PŘÍPRAVA

Na 1 porci tataráčku je potřeba:

  • cca 100 g lososového  steaku

  •  3 dg pórku nebo  cibulky  

  • čerstvou pažitku

  • koriandr

  • citron

  • sůl,

  • pepř.

POSTUP

Steak z lososa omyjeme, stáhneme kůži a maso naškrábeme najemno. Je možné maso jen jemně nasekat. Cibulku nebo pórek nasekáme nadrobno.

Lososa smícháme s cibulkou, pažitkou a několika lístky koriandru v míse, pokapeme šťávou z půlky citronu.

Důkladně promícháme a necháme chvilku odstát.

Směs navrstvíme na talířek, můžeme použít  formičku  nebo  menší  tvořítko, ve kterém maso upěchujeme a vyklopíme na talíř. Podává  se s osmaženým  chlebem. 

Foto: pixabay