Skvělý guláš pro chladné dny

27.03.2023 17:23


PŘÍPRAVA (na 4 porce):

  • 800 g hovězí kližky

  • 4 cibule

  • 6 snítek tymiánu

  • 8 stroužků česneku

  • 2 lžíce sladké mleté papriky

  • 150 ml černého piva

  • sůl, pepř

  • 1 lžíci hladké mouky

  • olej

POSTUP

Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Stroužky česneku nakrájejte na plátky. Na oleji opečte doměkka cibuli. Přidejte maso, promíchejte a opečte ho, aby se zatáhlo. Pak vmíchejte česnek, papriku a promíchejte.

Poprašte hladkou moukou, ještě jednou promíchejte a pak přilejte pivo a případně tolik vývaru, aby bylo maso ponořené. Osolte, opepřete, přidejte tymián a přiklopte pokličkou. Guláš duste pod pokličkou dvě až dvě a půl hodinky. V průběhu vaření podle potřeby dolejte vodu nebo vývar.

Hotový guláš podávejte s bramborovým knedlíkem nebo krajíčky chleba.Potřebujete (na 4 porce):

Zdroj- www.mora.cz