Vepřové kotletky s cibulovou marmeládou

02.08.2021 18:32

PŘÍPRAVA

  • 4 kotlety

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 4 snítky koriandru

  • pepř, sůl

  • Na marmeládu

  • 500 g červené cibule

  • 8 dcl vody

  • 7 dcl červeného vína

  • 50 g cukru

  • 50 g másla

  • sůl

POSTUP

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, všechnu vhodíme na rozehřáté máslo. Osolíme. Mícháme dokud se lehce neosmaží.

Přisypeme cukr, zalijeme vínem s vodou a rozvaříme. Snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud cibule nezměkne a neodpaří se všechna voda. V případě potřeby je možné cibuli mírně podlévat.

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a nasekaným koriandrem. Z obou stran prudce opečeme na pánvi. Pak maso přendáme do pekáčku a zvolna dopečeme v troubě na 160 °C, asi 15 minut. Podléváme aby vznikla tmavší šťáva.

Do pekáčku můžeme přidat zeleninu. 

Kotlety servírujeme s cibulovou marmeládou a brambory.

Foto: piabay