Jednoduchá bábovka

07.08.2023 13:23

PŘÍPRAVA

  • 2 hrnky polohrubé  mouky

  • 1 hrnek  mléka

  • 1 hrnek  moučkového  cukru

  • 1 prášek  do pečiva

  • 2 vejce

  • ½ hrnku  oleje

  • kakao, podle  chuti, ale nešetříme, jinak bude bábovkové mramorování  příliš  světlé

  • olejový sprej na vymazání formy nebo máslo

  • hrubá mouka na vymazání nebo mleté ořechy 

POSTUP

Bábovkovou  formu ymažeme tukem  a vysypeme  hrubou  moukou

Všechny suroviny  smícháme  dohromady, bez kakaa! Polovinu směsi nalijeme do bábovkové formy, druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme opatrně do  formy na světlé těsto. Obě těsta také můžeme vrstvit postupně, bábovka bude mít lepší mramorování.

Pečeme v troubě na  cca 170°C. Propečení zkoušíme špejlí. Bude li po vytažení suchá, můžeme bábovku vyjmout z trouby. Necháme lehce ochladnout  a vyklopíme.
 

Foto  pixabay.