Hovězí pečeně

07.07.2017 10:51

Hovezi pecene
 

Příprava

  • 1 kg hovězího nízkého roštěnce nebo zadní kýty


  • 2 cibule
sádlo nebo olej


  • 1 l hovězího vývaru


  • mletý pepř 

  • sůl

  • 2 lžičky naloženého  zeleného  pepře


  • 1 lžíce hladké mouky


  • 100 ml červeného vína

 

Postup

Maso osolte a opepřete, opečte v rozpáleném tuku ze všech stran. Vyjměte a do výpeku vsypte nakrájenou cibuli, opražte ji, zasypte moukou  a zalijte vývarem. Stále míchejte. 

Přidejte červené  víno, vložte do pekáče zpět maso, zaryjte poklicí a v horké troubě pečte cca při 170 °C asi 1,5 hodiny. Kontrolujte, aby se maso nepřipeklo, event.  podlijte.

Maso  vyjměte, nakrájejte na plátky a vložte  zpět  do omáčky, zasypte nasekanou plochou petrželí, můžete přidat dvě lžičky naloženého  zeleného  pepře.

Podávejte s noky, těstovinami,event. i s rýží.