Dušená kuřecí jatýrka na víně

14.03.2017 13:51

Opět jeden z lákavých receptů od Evy Dosedělové z firmy Český smalt. O svém oblíbeném jídle říká: Je rychlé a vynikající! Kombinace vína a bylinek mu dává nový rozměr. Zkuste to, v litinové pánvičce bude hotové za 15 minut."


Předpis pro 4 osoby

  • 500 g kuřecích jater

  • 1 větší cibule

  • 1,5 dcl kvalitního suchého vína

  • lžička hladké mouky

  • pár lžic vývaru nebo vody

  • sůl

  • pepř

  • kmín

  • hrst čerstvých zelených bylinek (ideální je čerstvá majoránka nebo pažitka)

Postup

Na trošce olivového oleje zpěníme cibulku, přidáme na nudličky nakrájená odblaněná játra a zarestujeme, aby se zatáhla.

Zaprášíme moukou, podlijeme vínem, opepříme a krátce podusíme (stačí 10 minut). Pak lehce dosolíme, přidáme bylinky a hned servírujeme.