Tvarohová bábovka

21.11.2016 23:48
 

                  

 

POTŘEBUJETE

  • 320 g másla

  • 500 g cukru (můžete použít hnědý, nebo stévii)

  • 2 vanilkové cukry

  • 6 vajec

  • 750 g tvarohu

  • špetku soli

  • 400 g krupice (nebo hrubé mouky)

  • 1,5 prášku do pečiva

  • kůra a šťáva z celého citronu

  • máslo hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

  • m,oučkový cukr na posypání

POSTUP

Troubu si předehřejeme na 175 st. 

Změklé máslo, cukr, žloutky a kůra se šťávou z citronu ve velké míse, nejlépe za použití elektrického šlehače, vyšleháme do světlé pěnové konzistence.

Vmícháme tvaroh se špetkou soli. Pak přidáme krupici smísenou s práškem do pečiva. 

Nakonec do těsta opatrně zapracujeme pevný sníh ze šesti vajec. 

Můžeme přidat hrst rozinek namočených předem v rumu, kousek těsta na mramorování obarvit kakaem, ale také můžeme nechat bábovku celou světlou. Bude nadýchaná, jemně provoněná citrónem a vanilkou. 

www.varimeapecemevlitine.com/