Gulášová polévka á la kuře

16.12.2023 18:28

Není nic snadnějšího a rychlejšího, než kuřecí polévka na způsob známe „gulášovky“. Oproti standardní gulášové polévce je zdravější a plná kvalitních surovin. Co budete potřebovat?

PŘÍPRAVA:

  • Kuřecí  prsní řízky bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy 

  • brambory, 

  • žampióny, 

  • kuřecí vývar z Kuřecí polévkové směsi od Drůbežářského závodu Klatovy, 

  • máslo, 

  • cibule, celer, mrkev, česnek, 

  • majoránka, bobkový list, 

  • sůl, pepř, libeček, kmín, paprika

POSTUP

1/ V hrnci orestujte na másle žampiony dozlatova. Potom přidejte na kousky kuřecí prsa, brambory nakrájené na kostky, bobkový list, kmín, libeček a špetku pálivé nebo lahůdkové papriky, podle chuti, na kostičky nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a zalijte vodou nebo vývarem.

2/ Vařte dokud nebudou brambory měkké. Nakonec dochuťte kořením.

Zdroj: Drůbežářský závod Klatovy a.s