Francouzská fazolová polévka

29.10.2023 11:50

Pokud máte v mrazáku sklenici s vývarem, je načase ji využít! Co dál budete potřebovat?

PŘÍPRAVA: 

  • bílé sterilované fazole nebo suché namočené přes noc

  • řapíkatý celer, pórek, červenou cibuli, mrkev, čerstvý špenát, rajčata, 

  • Kuřecí řízky prsní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy

  • kuřecí vývar

  • čerstvé bylinky (petržel, šalvěj)

  • sůl, pepř a sušený česnek

POSTUP

Maso nakrájené na kousky spolu se zeleninou vyjma špenátu si připravte už do finální podoby, kterou chcete v polévce, tedy na drobnější kusy. 

Zalijte  vše vývarem, který můžete ještě naředit vodou a polévku nechte projít varem, vařte pod pokličkou asi tak 15 minut, aby zelenina změkla.

Potom přidejte fazole a čerstvé bylinky, chvíli povařte a nakonec dochuťte kořením (sůl, pepř, sušený česnek, šalvěj, petrželka) a zamíchejte do polévky čerstvý špenát.
 

Zdroj a foto: Drůbežářský závod Klatovy a.s