Kuřecí maso s batáty

21.11.2023 14:15


PŘÍPRAVA:

  • 600 g kuřecích prsních řízků od Drůbežářského závodu Klatovy

  • 150 ml olivového oleje

  • 3 lžičky grilovacího koření

  • 30 g ostré zeleninové pochoutky harissa

  • sůl

  • pepř

  • 2 větší batáty

  • citronová šťáva

  • 1 balení listového špenátu

  • dýňová semínka

POSTUP:
 

1/ Očištěné kuřecí řízky podélně rozkrojte a rozpulte. Naložte je do marinády ze 100 ml oleje, koření, harissy, soli a pepře. Nechte odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu.

2/ Oloupané batáty nakrájejte na trojhránky. Vsypte je na plech vymazaný olejem, osolte, opepřete a přidejte maso. Přelijte šťávou z citronu smíchanou s trochou olivového oleje. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C 30 minut.

3/ Mezitím na páře uvařte listový špenát. Hotové batáty a maso podávejte s ochuceným listovým špenátem. Vše dozdobte dýňovými semínky.
Zdroj: Drůbežářský závod Klatovy