Mořská štika se zeleninou

09.08.2017 21:20

 

Příprava

  • 600 g mořské štiky

  • 2 silnější plátky anglické slaniny

  • 4 rajčata

  • 1 cuketa

  • 3 mladé cibulky

  • čerstvý rozmarýn

  • sůl

  • pepř

  • citron

  • olivový olej

  • lžíce másla

Postup

Z ryby odstraníme páteř, osolíme, opepříme, filety zakápneme citronem, přidáme  plátky slaniny a větvičku rozmarýnu. 

Dáme ji do pekáčku, přidáme olej, plátek másla a pečeme. 

Po chvilce  přidáme plátky cukety, rajčat, cibulek, rozmarýn a dopečeme.

Jednotlivé  porce položíme na  bramborovou  kaši, navrch  dáme  vypečenou  zeleninovou  směs a dozdobíme  rozmarýnem.