Plněné brambory teplým kuřecím salátem

30.04.2017 10:27

 

Příprava

  • 6-10 menších vařených brambor ve slupce

  • 2 plátky kuřecích prsou

  • 1 cibule

  • olej

  • čerstvá červená paprika

  • sýrový bešamel

Na sýrový bešamel

  • 1 lžíce másla

  •  1 lžíce hladké mouky

  • 1 sklenka mléka

  •  sůl

  •  4 lžíce strouhaného sýra.

 

Postup

Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě.

Plátky kuřecího masa buď uvaříme v osolené vodě, nebo lehce osmažíme na oleji. Nakrájíme na větší kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a papriku. Zamícháme, opepříme a osolíme, dochutíme několika lžícemi bešamelové omáčky a teplý kuřecí salát přidáme k rozpůleným vařeným bramborám.
 

Bešamel
Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme sklenkou mléka, osolíme a při stálém míchání spojíme v hladkou omáčku. 

Do bešamelu přidáme 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, který necháme teplem rozpustit.