Eviny recepty

Lilkové závitky

PŘÍPRAVA lilek sůl česnek Šmakoun Mexiko mozzarelalla olivový olej grilovací koření (podle chuti) brambory POSTUP Lilek nakrájím na plátky silné cca 4 – 5  mm, nasolím, nechám pustit vodu...

Buřtguláš

  „Šmako – buřtgulášek“ s tmavým pečivem je jako plnodnotný oběd. Porce bez chleba je vhodná třeba na přesnídávku. Díky Šmakounu Vám naskočí i bílkoviny, kterých by ve...

Špenátová roláda

Někdy si ráda v kuchyni zaexperimentuji. A výsledkem může být třeba tato špenátová roláda. Mimochodem moc dobrá je i teplá –  s kaší, nebo jako studený nářez. Ovšem komu nedělá...

Broskové řezy se Šmakounem

    PŘÍPRAVA   pro menší dortovou formu (průměr cca 18 cm)   korpus: šálek jemných vloček 50 g meruňkového...

Plněná cuketa

Rozpis pro 4 osoby:    750 g cukety    100 g Šmakouna s příchutí Mexiko    200 g mletého...

Kuře na červeném víně se Šmakounem

Rozpis pro 2 osoby : ½ kuřete (nebo 500 g kuřecího masa) 80 g žampionů ½ lžíce koření na kuře snítka tymiánu 2 lžíce suchého červeného  vína 140 g Štíhlých nudlí od...

Čorba

Rozpis pro 4 osoby : 10 g řepkového oleje 150 g cibule 2 stroužky česneku 400 g konzervovaných fazolí 200 g kysaného zelí 350 g brambor 300 ml rajčatové šťávy 100 g zauzené krůtí šunky 3 bobkové...

Dietní svíčková

Rozpis pro 3 osoby : 400 g krůtího prsa 100 g libového uzeného 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 150 g cibule 4–5 dcl nízkotučného mléka 30 g zakysané smetany 10 g olivového...

Tvarůžková pomazánka

 Potřebujeme 250 g domácího pomazánkového másla 90 g olomouckých tvarůžků 50 g cibule červena paprika sůl pepř Kalorická hodnota 1 porce(50 g): cca 380...

Vinné řízečky se zeleninovým pyré

Rozpis pro 4 osoby : 250 g krůtího mletého masa 100 g  Šmakouna přírodní aroma 30 g zrajícího sýru 150 g vinné klobásy 1dcl suchého bílého vína 1 vejce sůl bílý pepř Obloha: cca 200 g čerstvé...
Záznamy: 1 - 10 ze 95
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>


 

 

Eviny rady & tipy

Plech - jak vyválet těsto

Malá vychytávka: Těsto můžete vyválet i přímo na plechu. A místo válečku, který se tam nevejde? Použijte třeba zavařovací sklenici. Odpadne krkolomné překlápění těsta z válu, při kterém se ...

S minimem oleje

Odvykněte si lít olej na pánev rovnou z lahve, jeho množství neodhadnete. Chceme-li vařit opravdu štíhle musíme totiž vystačit s minimem oleje. Jak to dělám já?  Já si na malý talířek si odliji...

Kečup

  Když kupujete tuto surovinu, tak se obzvlášť vyplatí sledovat složení a tabulky energetických hodnot.  Na trhu je bohužel hodně kečupů, které jsou nekvalitní a obsahují málo rajčat a...

Omezení tuku

  Důležitou zásadou štíhlého vaření je nikoliv vynechání, ale maximální omezení tuků.  Musíme je tedy dávkovat opatrně.  Při lití rovnou z láhve to odhadneme jen velice těžko....

Co je Šmakoun

Šmakoun je potravina vyrobená tepelnou úpravou čistého vaječného bílku originální, patentově chráněnou českou technologií. Vyznačuje se výhodnými výživovými vlastnostmi – 0 % tuku, 0 %...

Kuřecí kůrčička

Důležitá zásada: Chcete-li ale doopravdy hubnout, tak tu voňavou, křupavou, zlatavou kůrčičku z kuřete raději nejezte..  Obsahuje totiž nejvíce tuku. (A to platí nejen u kuřat, ale i u lososa,...

Tepelná úprava potravin v páře

  Například brambory uvařené i se slupkou v páře si zachovají veškeré živiny a navíc mají tak vynikající plnou chuť, že já sama si je nepotřebuji ani solit.  Takže, chcete-li zdravě a...

Mixování

Při redukčním vaření  zásadně nepoužívám na zahuštění klasickou jíšku.  A jak tedy docílím, aby omáčky a polévky byly i bez mouky hladké a husté? Jednoduše. Odeberu vždy část a rozšlehám ji...

Hlavní zásada

Jedna z hlavních zásad mého štíhlého vaření je:  Můžete-li pokrm nastavit něčím energeticky méně vydatným, aniž by se změnila jeho chuť: Udělejte to.  Kilojoulů budete mít na...