Zelená jarní brokolicová polévka
PŘÍPRAVA
-
1 hlávka větší brokolice
-
1 ks cibule
-
1 kus pórku
-
1 lžíce másla
-
400 ml zeleninového vývaru
-
½ lžičky soli
-
4 snítky čerstvého koriandru
-
1 snítka rozmarýnu
-
4 snítky petrželky
-
1 špetka muškátového oříšku
-
pár kuliček pepře
-
1 špetka sušeného nebo čerstvého tymiánu
-
1 lžička cukru
POSTUP
V hrnci nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nakrájený pórek. Dosypte na růžičky rozebranou brokolicí, zalijte vývarem a za občasného míchání vařte 25 minut.
Pár kousků brokolice vyndejte z polévky a polévku rozmixujte, podle chuti osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek, koření, cukr a nechte už jen projít varem.
Polévku rozdělte na talíře, přidejte kousky brokolice, kostičky anglické slaniny a ozdobte snítkou čerstvého koriandru.
Polévku je možné vylepšit několika žícemi smetany nebo vyškvařenou slaninou.