Zelená jarní brokolicová polévka

06.04.2018 17:35

PŘÍPRAVA

  • 1 hlávka větší brokolice

  • 1 ks cibule

  • 1 kus  pórku

  • 1 lžíce másla

  • 400 ml zeleninového vývaru

  • ½ lžičky  soli

  • 4 snítky čerstvého koriandru

  • 1 snítka  rozmarýnu

  • 4 snítky  petrželky

  • 1 špetka muškátového oříšku

  • pár kuliček  pepře

  • 1 špetka sušeného  nebo  čerstvého  tymiánu    

  • 1 lžička cukru

POSTUP

V hrnci  nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nakrájený  pórek. Dosypte na růžičky rozebranou brokolicí, zalijte vývarem a za občasného míchání vařte 25 minut.

Pár kousků brokolice vyndejte z polévky a polévku rozmixujte, podle chuti osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek, koření, cukr a nechte už jen projít varem.

Polévku rozdělte na talíře, přidejte kousky brokolice, kostičky anglické slaniny a ozdobte snítkou čerstvého koriandru.
Polévku je možné vylepšit několika  žícemi smetany nebo vyškvařenou slaninou.