Maso na jehle
 
           
                    16.07.2024 15:29    
              									
                    
		
		      
                        
                      			
              
                    
                      
                
          
            
PŘÍPRAVA
- 
	
500 g pěkného libového vepřového masa
 - 
	
100 g anglické slaniny
 - 
	
1 čerstvá paprika
 - 
	
2 rajčata
 - 
	
1 cibule
 
Omáčka
- 
	
2 lžíce sojové omáčky
 - 
	
100 ml oleje
 - 
	
1 lžička strouhaného zázvoru
 - 
	
1 lžička oregana
 - 
	
větvička rozmarýnu
 - 
	
sůl
 - 
	
pepř
 
POSTUP
Maso nakrájejte na kostky a naložte do předem připravené omáčky z oleje, soli a bylinek. Nechte asi hodinu odpočívat, nic se ale nestane, když bude maso v nálevu přes noc.
Nakrájejte si ostatní suroviny – cibuli, papriku, anglickou slaninu. Pak střídavě napichujte na jehlu s masem.
Do menšího pekáčku položte jehly , zalijte zbylou omáčkou, přikrájejte rajčata a pečte asi na 180°C .
Měkké maso vyjměte a uchovejte v teple, omáčku redukujte dalších deset minut.
Podává se s brambory, hranolky, rýží nebo s chlebem.
šm
Foto: pixabay
