Velikonoční beránci

23.03.2018 17:04

 

Tento recept je z portálu mojesvycarsko. com

Ingredience – těsto

  • 400g mouky (hladké)

  • 0,5 lžičky soli

  • 120g cukru

  • 20g droždí

  • 80g másla

  • 1,5 dl vlažného mléka

  • 1 vejce


Ingredience – poleva

  • 100g cukru

  • 60g mouky

  • 40g másla

  • 2 lžíce citrónové šťávy

  • 1 vejce

  • 6 lískových oříšků

 

Příprava těsta

Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí. Přidejte máslo, mléko a vejce, a připravte měkké a hladké těsto. Přikryjte a nechte při pokojové teplotě cca. 2 hodiny odpočinou, dokud těsto nenakyne na dvounásobnou velikost.

Příprava polevy

Smíchejte cukr, mouku, máslo, citronovou šťávu a směs dejte stranou. Vytvořte beránky z připraveného těsta a naneste na ně polevu.

Jak vytvořit beránky

Těsto rozdělte na 7 částí. 6 jednotlivých částí vytvarujte do podoby beránka. Ze zbylého těsta vytvořte beránkovi uši. Každého beránka potřete rozšlehaným vejcem a naneste polevu. Lískový oříšek použijte jako beránkovo oko.

Pečeme cca. 20 minut v předehřáté troubě na 160° (horkovzdušná).