Vepřový bůček nadívaný hříbkovou nádivkou

 
PŘÍPRAVA
  • 1 kg vepřový bok vykostěný bez kůže

  • 50g sádla

  • 3 cibule

  • 200g hřibů

  • 3 stroužky česneku

  • kmín, petrželka,máslo

  • 30g šalotky

  • 1 vejce

  • 1 červená paprika

  • 2 vaničky Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa

POSTUP

Do okořeněného bůčku vyřízněte kapsu, osolte  a opepřete.

Směs k plnění:

Na másle orestujte  šalotku, kmín, česnek, přidejte  nakrájenou papriku na malé kostky, sekanou petrželku, hříbky a ke konci restování i vejce.

Promíchané naplňte  do  bůčku. Zašpendlete jehlicí, aby náplň nevytekla. Na sádle orestujte  cibulku a bůček pečte pomalu za občasného podlévání do měkka.

Měkký bůček vyndejte , do  pekáčku přilijte vodu a rozmíchejte šťávu, kterou  lehce povařte.Bůček se krájí na tenké plátky a podává s vařeným bramborem.