Hříbkové risotto

 
PŘÍPRAVA
  • 40 g rostlinného tuku  Flora Gold

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1  menší cibule

  • 80 g rýže carnaroli

  • 50 ml bílého vína

  • 25 g sýr Gran Moravia

  • sůl

  • 1 l zeleninového vývaru dle potřeby

  • 20 g čerstvých  ale i  sušených houb

  • malá  hrst nasekané plocholisté petrželové natě

POSTUP
 

Sušené  houby před přípravou  namočte  na 30 minut do vody.

V hrnci rozpusťte rostlinný tuk Flora Gold s olivovým olejem a zpěňte na mírném ohni na drobno nakrájenou cibuli. Přisypejte  rýži a dobře promíchejte. Podlijte trochou zeleninového vývaru, přidejte  houby a víno.

Pomalu vařte a stále míchejte, aby se rizotto nepřipálilo a rovnoměrně se provařovalo. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijte vývarem znovu a takto několikrát opakujte. Rýži vaříme na skus a v krémové konsistenci.

Nakonec rizotto zjemněte Florou  Gold, posypejte  nastrouhaným sýrem Gran Moravia a promíchejte. Osolte.  Hotové rizotto ozdobte nasekanou petrželovou natí.

Zdroj a foto: www.receptynakazdyden.cz

<  Zpět