Vepřové měšce s houbami

 
PŘÍPRAVA
 

2 kostky Knorr Bujón Zeleninový

500 g vepřová pečeně (na 4 řízky)

2 kusy cibule šalotky

200 g podhříbků (i  mražené)

300 g žampiónů

2 lžíce másla

1 lžíce sušeného tymiánu

1 pórek

1 svazek petrželové natě

2 lžíce oleje na smažení

2 stroužky česnek

POSTUP

Podhříbky a žampióny nakrájejte nadrobno, šalotku na kostičky a česnek posekejte.

Na pánvi prohřejte olej, přidejte česnek a cibuli. Po chvíli míchání přidejte houby a máslo. Vše smažte kolem 10 minut.
Přidejte kostku Knorr Bujón,  důkladně zamíchejte, aby se chutě dobře spojily. Na konec přidejte k nádivce posekanou petrželovou nať a tymián.

Pórek nakrájejte podélně na tenké dlouhé proužky. Poté je povařte ve vroucí vodě cca 2-3 minuty, dokud nezměknou a nebudou elastické.

Pečeni naklepte paličkou na maso na široké a tenké plátky. Doprostřed každého položte houbovou nádivku a smotejte ho do tvaru měšce. Vzniklý měšec omotejte nahoře pórkovým proužkem.

Měšce vložte do žáruvzdorné nádoby. Vrch každého posypte rozdrobenou druhou kostkou Knorr Bujón a pečte po dobu 30 minut při teplotě 180 stupňů.