Hřiby dušené ve smetaně

 
PŘÍPRAVA
 

300 g praváky nebo podhříbky

1 cibule

1 rozmačkaný stroužek česneku

1 sklenička Rama  Cremefine na  vaření

50 g margarín Rama Culinesse

1 kostka Knor  Bujón Zeleninový

 

POSTUP

Očistěte hřiby, velké  nakrájejte  na proužky, malé nechte v celku. Opláchněte.

Nakrájejte cibuli a nechte zesklovatět na margarínu Rama Culinesse. Dejte pozor, aby se nepřipálilo, jídlo by ztratilo svoji chuť. Přidejte rozmačkaný česnek, hřiby, sůl a pepř.

Rozpusťte kostku Knorr Bujón  ve sklenici vroucí vody a tímto bujónem zalijte hřiby a asi 30 minut poduste.

Přidejte smetanu Rama Cremefine na vaření a vařte ještě 3-4 minuty. Podle chuti přikořeňte.