Zvěřinová paštika

21.11.2016 00:04

 

Dokřupava.cz

Na tři skleničky po 300 ml budete potřebovat:

  • cca ½ kg zvěřinového masa (třeba srnčí kostky na guláš)

  • cca 300 g tučnějšího vepřového bůčku

  • 200 ml portského vína

  • 1 bobkový list

  • 6 kuliček jalovce

  • 6 kuliček černého pepře

  • špetku muškátového oříšku

  • 2–3 snítky tymiánu

  • sůl a pepř

  • cca 150 g přepuštěného másla

  • pečivo, např. bochníček s kmínem

Postup

Bůček nakrájejte na kousky cca 3 × 3 cm, zvěřinu rovněž. Dejte do menšího pekáčku a přidejte i kosti z  bůčku. 

Podlijte vínem, osolte a opepřete. Přidejte koření svázané v kousku gázy nebo v sítku na koření. Přiklopte poklicí, dejte do trouby a pomalu duste při cca 160°C  2–3 hodiny do měkka. 

Nechte zchladnout  a vyndejte koření. Maso i se šťávou rozmixujte nebo umelte, k mixování musíte ale použít kuchyňský robot, tyčový mixér tuhle práci nezvládne. 

Paštiku upěchujte do čistých a suchých skleniček a povrch zalijte cca 1 cm silnou vrstvou přepuštěného másla. V lednici vydrží cca 2 týdny. 

Podávejte na krajících bochníčku s kmínem, zdobenou zelenou natí nebo rukolou, cibulí a kyselými okurkami.

Dokřupava.cz