VEGANSKÉ KOBLIHY

16.12.2016 00:46

                                 

Recept nám poslala Klára M. z  Prahy 6. Potěší určitě matky dětí, kterým  alergie  na potraviny  brání jíst máslo, mléko nebo vejce.  Zajímavá variace na koblížky a kynuté šneky se pro zpestření a obměnu  svátečního mlsání určitě hodí.    

Příprava

  • Recept pro dnešní den

  •  

  •   

 těsto
  • 500 g špaldové mouky

  • 1/4 l rýžového nebo  sojového mléka

  • 50 g vhodného tuku (alsan) nebo sojola (k dostání v Německu)

  • 40 g cukru

  • rumové aroma

  • droždí

  • špetka soli

náplň

  • jablka nakrájená na kostičky

  • vanilka

  • skořice

  • cukr

  • olej na smažení

Postup

Z těsta se dají  připravit veganské koblihy, anebo také ještě zajímavější kroužky plněné  jablky. 

Těsto nechte vykynout, rozválejte jej na plát a nakrájejte na něj jablka. Pocukrujte vanilkovým cukrem, posypte skořicí. 

Placku stočte jako štrůdl a nakrájejte na plátky asi 2 cm silné. Kousky rychle osmažte na oleji, stejně jako se smaží koblihy. 

Kdo má rád, může po osmažení a osušení navrch přidat ještě hustou cukrovou polevu k ozdobení.