Skvělý guláš pro chladné dny

PŘÍPRAVA (na 4 porce):
- 
	
800 g hovězí kližky
 - 
	
4 cibule
 - 
	
6 snítek tymiánu
 - 
	
8 stroužků česneku
 - 
	
2 lžíce sladké mleté papriky
 - 
	
150 ml černého piva
 - 
	
sůl, pepř
 - 
	
1 lžíci hladké mouky
 - 
	
olej
 
POSTUP
Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Stroužky česneku nakrájejte na plátky. Na oleji opečte doměkka cibuli. Přidejte maso, promíchejte a opečte ho, aby se zatáhlo. Pak vmíchejte česnek, papriku a promíchejte.
Poprašte hladkou moukou, ještě jednou promíchejte a pak přilejte pivo a případně tolik vývaru, aby bylo maso ponořené. Osolte, opepřete, přidejte tymián a přiklopte pokličkou. Guláš duste pod pokličkou dvě až dvě a půl hodinky. V průběhu vaření podle potřeby dolejte vodu nebo vývar.
Hotový guláš podávejte s bramborovým knedlíkem nebo krajíčky chleba.Potřebujete (na 4 porce):
Zdroj- www.mora.cz
