KARBANÁTKY s bramborovou kaší

14.09.2017 12:17

 

Příprava

  • ½ kg mletého masa

  • 3-5 lžic studené vody

  • 5 stroužků česneku

  • 1 cibule

  • 1 vejce

  • podle chuti sůl,  petrželka, mletý pepř, majoránka, mletý kmín

  • 2 lžíce strouhanky nebo 1 navlhčená starší houska

  • olej na smažení

Postup

Mleté maso ( nejlépe část hovězího a část vepřového) smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme velmi najemno. Větší kousky by vypadávaly z těsta na karbanátky a kazily tvar.
Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku , sůl, cibuli, mouku a strouhanku( nebo navlhčenou housku) podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které lehce poprášíme strouhankou. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.
Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a s čerstvou zeleninou.
Foto pixabay