Jehněčí kotlety

Jehněčí maso se u nás na talíř dostává sporadicky, je drahé a ne každý si je oblíbil. Proto má většina kuchařek s jeho přípravou velmi malé zkušenosti. Je to ale škoda.
Kotletky jsou velmi jemné, ale maličké, příprava vyžaduje pečlivost, jinak z nich bude přepečené cosi, co nikoho neohromí.
 
Příprava
- 
	
1 upravený jehněčí hřebínek
 - 
	
sůl
 - 
	
rozmarýn
 - 
	
červený pepř
 - 
	
2-3 stroužky česneku,
 - 
	
1 cibule
 - 
	
olej,
 - 
	
1 lžíce másla
 - 
	
zelené bylinky
 
Postup
Koupený jehněčí hřebínek nařízneme, ale neprořízneme, osolíme, potřeme směsí rozmarýnu, červeného pepře a česneku s olejem.
Kotletky můžeme zprudka orestovat na pánvi a pak umístit na cca 15 – 20 minut do trouby, kam do pekáče k masu přidáme cibuli, bylinky a pepř.
Vyčnívající kosti zabalíme do alobalu, aby se nepřipekly. Maso opatrně podlijeme, jinak vysmahne.
Vypečenou omáčku zředíme vodou a lžící másla, po procezení nalijeme na maso.
Podáváme s uvařenými brambory a zeleninovým salátem.
