Jehněčí kotlety

21.04.2017 12:55


Jehněčí maso se u nás na talíř dostává sporadicky, je drahé a ne každý si je oblíbil. Proto má většina kuchařek s jeho přípravou velmi malé zkušenosti. Je to ale škoda.

Kotletky jsou velmi jemné, ale maličké, příprava vyžaduje pečlivost, jinak z nich bude přepečené cosi, co nikoho neohromí.
 

Příprava

 

  • 1 upravený jehněčí hřebínek

  • sůl 

  • rozmarýn

  • červený pepř 

  • 2-3 stroužky česneku, 

  • 1 cibule

  • olej, 

  • 1 lžíce másla

  •  zelené bylinky

 

Postup

Koupený jehněčí hřebínek nařízneme, ale neprořízneme, osolíme, potřeme směsí rozmarýnu, červeného pepře a česneku s olejem. 

Kotletky můžeme zprudka orestovat na pánvi a pak umístit na cca 15 – 20 minut do trouby, kam do pekáče k masu přidáme cibuli, bylinky a pepř. 

Vyčnívající kosti zabalíme do alobalu, aby se nepřipekly. Maso opatrně podlijeme, jinak vysmahne. 

Vypečenou omáčku zředíme vodou a lžící másla, po procezení nalijeme na maso.

Podáváme s uvařenými brambory a zeleninovým salátem.