Archiv článků

18.04.2015 12:28

Pudink bez škraloupu

Právě uvařený pudink zakryjte potravinovou fólií. Tak se k jeho povrchu nedostane kyslík a nevytvoří se škraloup. Anebo další možnost:  pudink můžete posypat zlehka cukrem.
Celý článek
18.04.2015 12:23

Polévka light

Místo smetany nebo crème fraîche použijte na zahuštění polévky netučný jogurt. Nezapomeňte jogurt vmíchat do polévky těsně předtím, než ji budete podávat. Neudělejte také častou chybu – polévku už dále nevařte. Jogurt by se pravděpodobně srazil.
Celý článek
18.04.2015 12:20

Květák zůstane bílý

Aby květák zůstal po uvaření pěkně běloučký, nahradte polovinu vody na vaření mlékem. A co je důležité –  květák osolte až po uvaření! Sůl totiž nevytáhne  mléko z květáku a ten díky tomu zůstane bílý.
Celý článek
18.04.2015 12:18

Pečínka – jak uchovat šťavnatou

Po dovaření maso zabalte asi na 15 minut do alobalu. Díky tomu se v něm šťáva rovnoměrně rozdělí a všechny plátky zůstanou hezky šťavnaté
Celý článek
18.04.2015 12:14

Máslo – při pečení neprská

Je to francouzský trik, který platí při smažení na másle. Na pánev přidejte vždy i pár kapek oleje. Máslo jen tak nezhnědne, a co je hlavní – nebude prskat
Celý článek
18.04.2015 12:11

Mozzarella – krájení

Nakrájet mozzarellu na pravidelné plátky je skoro umění. Aby i tento měkký sýr vypadal na talíři dobře, vložte ho před zpracováním zrhuba na 10 minut do mrazáku. Sýr ztuhne a půjde mnohem lépe krájet. 
Celý článek
13.04.2015 13:39

Křen v mrazáku

Křen bude stále čerstvý, uložíte-li ho v mrazáku. Kdykoli je potřeba, stačí zmrzlý křen nastrouhat a zbytek zas vrátit zpět. Pokud uchováváte křen v chladničce, záhy vyschne nebo zplesniví.
Celý článek
13.04.2015 13:38

Hořčice – aby neztrácela sílu

Hořčice je skvělým doplňkem do studených i teplých omáček. Vylepší chuť jídel a díky horčičnému semínku usnadní trávení, například tučných mas.  Ale pozor! Hořčice ztrácí svoji ostrou chuť při teplotách vyšších mež 40 st., proto než ji přidáte do teplé omáčky, lehce ji zchlaďte.
Celý článek
13.04.2015 13:37

Domácí perník

Když peču perník, přidávám méně ořechů, mandlí a rozinek, které nahradím strouhanou mrkvičkou. Tím se stane těsto méně kalorické, navíc zůstane déle čerstvé 
Celý článek
13.04.2015 13:37

Cibule – jak zjemnit její chuť

Abych zbavila cibuli příliš ostré chuti, oloupu ji a celou vložím na chvilku do horké a vzápětí do studené vody. Cibule bude o poznání jemnější. Stejným způsobem lze zbavit pálivosti také ostré ředkvičky
Celý článek
Záznamy: 371 - 380 ze 402
<< 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>