Archiv článků

28.12.2015 11:56

Květiny o dovolené

Osvědčuje se natočit do vany vodu asi do výše 15 cm a květináče do ní postavit. Květiny tak přežijí alespoň dva týdny. Rovněž se osvědčilo postavit květináče do vany tak, aby se voda přilila přes jejich okraj, pak květináče vyndat a zavinout do igelitové pleny. I tak vydrží bez vody 14 –...
Celý článek
28.12.2015 11:54

Výživa pro kaktusy

Do zeminy na kaktusy přidáme trochu otlučené staré omítky
Celý článek
28.12.2015 11:52

Skořápky a květiny

Vápno dodáme květinám ze skořápek. Usušené a roztlučené máčíme několik dní v dešťové vodě, kterou pak květiny zaléváme.
Celý článek
28.12.2015 11:49

Mšice na květinách

Objeví-li se na květinách mšice nebo jiní paraziti, opláchneme je vodou, ve které necháme máčet cigaretový tabák
Celý článek
28.12.2015 11:39

Pokojové květiny

Pokojové květiny musíme pravidelně přihnojovat. Napřed je však zalijeme a potom přidáme roztok s umělým hnojivem. Nasucho bychom jim poškodili kořeny. Květiny v květináčích zaléváme vydatně raději řidčeji než slabě každý den. Rostliny v květináčích nemají rády průvan, proto je dáme na...
Celý článek
28.12.2015 11:37

Řezané květiny

Vodu jim měňte denně. Nejlépe chladnou a čerstvě natočenou.  
Celý článek
29.04.2015 12:45

Krupicová kaše lahodnější

Její chuť zvýrazní, když do mléka přidáte špetku nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry. Totéž platí o rýžovém nákypu. Uvidíte, že jídla budou mnohem lahodnější
Celý článek
18.04.2015 12:30

Chilli – méně ostré

Aby vás chilli papričky tak pekelně nepálily, vyndejte z nich semínka. Lusky jednoduše nařízněte nožem  a semínka vyškrabte, nebo je na 15 minut ponořte do horkého mléka.
Celý článek
18.04.2015 12:28

Pudink bez škraloupu

Právě uvařený pudink zakryjte potravinovou fólií. Tak se k jeho povrchu nedostane kyslík a nevytvoří se škraloup. Anebo další možnost:  pudink můžete posypat zlehka cukrem.
Celý článek
18.04.2015 12:23

Polévka light

Místo smetany nebo crème fraîche použijte na zahuštění polévky netučný jogurt. Nezapomeňte jogurt vmíchat do polévky těsně předtím, než ji budete podávat. Neudělejte také častou chybu – polévku už dále nevařte. Jogurt by se pravděpodobně srazil.
Celý článek
Záznamy: 361 - 370 ze 400
<< 35 | 36 | 37 | 38 | 39 >>