Postup:
Heru nakrájíme na kousky. Mouku smícháme s cukrem a kakaem a prosijeme ji na změklý tuk. Přidáme med, rum, jedlou sodu, perníkové koření a vejce.
Všechny přísady důkladně promícháme a vypracujeme tuhé těsto, které dáme na 2 dny do chladu odležet.
Odleželé těsto...
Postup:
Žloutky s cukrem a Herou utřeme do pěny, pak přidáme ostatní suroviny a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Hmotou naplňte formu na beránka a pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. Poznáte, že je beránek hotový tak, když zapíchnete do těsta špejli a tu vytáhnete...
Postup:
Ze všech surovin připravíme těsto, které bude asi hodinu kynout.
Pak vytvarujeme mazance (vyjdou nám asi tak 2 velké nebo 3 malé) na pečicí papír, potřeme vajíčkem, posypeme plátky mandlí a dáme péct 180 °C cca 45minut.
Příprava
190 g...
Postup:
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, 2 lžíce hladké mouky a vše rozmícháme.Kvásek necháme na teplém místě vzejít.
Změklou Heru se zbylým cukrem, žloutky a vejci utřeme v míse do pěny. Přidáme vykynutý kvásek, zbylé mléko, hladkou i hrubou...
Postup:
Rozválejte listové těsto na plát asi půl centimetru silný, ze kterého vykrájejte plná kolečka. Pak vykrájejte stejné množství koleček, ovšem v nich menším vykrajovátkem vytvořte uprostřed otvor.
Na pečicí papír položte první sadu koleček, potřete vejcem a položte na...
Postup:
Vejce rozkrojíme, vyndáme žloutky a dáme je do misky.
Nakrájíme si cibuli, ředkvičky, šunku na drobné kostičky a přidáme je do misky ke žloutkům. Vše vidličkou rozmačkáme a smícháme s Hellmann’s Delikátní.
Přidáme čerstvě mletý pepř a sůl. Směs dáme zpátky...
Postup:
Uvařená oloupaná vajíčka rozmačkáme, smícháme s majonézou Hellmann’s Delikátní, Hellmann’s Gurmánskou hořčicí a nakrájenou cibulí.
Ochutíme solí a pepřem, můžeme posypat petrželkou.
Příprava
4 natvrdo uvařená vejce
4 lžíce majonézy...
Postup:
Plátky chleba opečeme. Na spodní plátek vytlačíme trošku majonézy, přidáme listy salátu, nakrájené vejce na plátky a vytlačíme další porci majonézy.
Přidáme druhý opečený plátek chleba, kolečka rajčat, opečenou slaninu, na kterou vytlačíme poslední porci Hellmann’s...
Postup:
Krevety naložíme minimálně na 10 minut do vína a citrónové šťávy, lehce osolíme a opepříme. Po vyjmutí z marinády je vymačkáme.
Na jeden plátek chleba namažeme půlku lžíce Hellmann’s Majonézy na bagety, položíme salát, na něj krevetky, druhou část majonézy a posypeme...