Vločkový štrůdl bez lepku

22.09.2019 17:56

 

PŘÍPRAVA

Na těsto: 

  • 2 polévkové lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta

  • 2 hrnky vloček (rýžové, jáhlové, pohankové nebo jejich směs)

  • 2-3 lžíce tekutého medu

  • 2 bílé neochucené jogurty

  • 1/2 hrnku vody,

Na náplň: 

  • 4-5 nastrouhaných jablek

  • podle chuti mleté ořechy

  • skořicový cukr

  • rozinky

 

POSTUP

Vločky smícháme s vodou, přidáme med, jogurt a Univerzální směs bez lepku. Promícháme a na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta do pruhu 10 cm širokého a 2 cm silného. 

Na pruh rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Zbývajícím rozváleným těstem jablka přikryjeme. 

Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před dopečením rozetřeme rozpuštěným máslem.

Zdroj a foto : Labeta