Veselá bábovka s višněmi

09.09.2018 11:05

PŘÍPRAVA

  • 400 g višní (i kompot)

  • 500 g hladké mouky

  • 500 g cukru krystal

  • 7 ks vajec

  • 2 dcl vlažné vody

  • 2 dcl oleje

  • 1 ks prášku do pečiva

  • mouka na vysypání formy

  • tuk na vymazání formy

  • cukr moučka na posypání

 

POSTUP

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme vlažnou vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva.  

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který do těsta jemně zašleháme. 
Nakonec opatrně přimícháme okapané a vypeckované višně, které můžeme nejdříve naložit v rumu a pak lehce obalit v mouce, aby měly menší tendence v těstě klesat ke dnu. 

Bábovku pečeme v důkladně máslem vymazané a moukou vysypané velké babičkovské litinové formě cca 50 minut v troubě předem vyhřáté na  cca 180 st. Nakonec ji ještě můžeme přelít čokoládovou polevou. Je famózní.

Zdroj a foto: pečeme v litině.com