Vepřová roláda

16.02.2019 11:50

 

PŘÍPRAVA

  • 1 kg vepřového ramínka

  • sůl

  • pepř

  • 30 dg slaniny

  • 2 cibule

  • 3 velká jablka

  • 1-2 rohlíky

  • tabasco

POSTUP

Nádivka: Na pánvi opečte slaninu, na ni přidejte nakrájenou cibuli a jablka. Aź změknou, osolte, opepřete a zakápněte tabascem. Přidejte na kostičky nakrájený rohlík.

  1. Maso upravte jemnými řezy tak, aby vznikl plát. Můžete jej také lehce naklepat, aby drželo tvar. Osolte a opepřete. 

  2. Nádivku rozložte na plát, srolujte a ovažte provázkem. 

  3. Pečte nejprve přiklopené a občas podlijte vodou. Měkké maso odklopte a nechte ještě dopékat, aby maso na povrchu zhnědlo a vytvořilo kůrku. Můžete potřít vodou s rozpuštěným medem.

  4. Roládu nechte před podáváním odpočinout, vypečenou šťávu zaprašte moukou a nechte přejít varem. 

  5. Podává se nejlépe s bramborovou kaší, vhodná je i rýže nebo bramborové noky.

 Foto: pixabay