Tiramisu

15.09.2025 12:52

PŘÍPRAVA

  • 250 g mascarpone

  • 150 g smetana

  • 1 vanilkový cukr

  • 2 vejce

  • 12 ks cukrářských piškotů, kdo používá dětské, potřebuje jich víc

  • 100 ml kávy

  • Mandlový likér amaretto – nezbytný

  • 1 lžička kakaa

POSTUP

Mascarpone ručním mixerem smíchejte se žloutky a vanilkovým cukrem. Do hrnečku  připravte instantní kávu a dejte ji vychladnout.

Ušlehejte šlehačku a v jiné nádobě sníh z bílků. Nyní smíchejte všechny tři krémové složky - šlehačku, mascarpone a sníh do jedné.

Do skleniček vložte cukrářské piškoty, pokapejte kávou, aby se nasákly a přidejte lžíci amaretta. 

Navrstvěte připravený krém, a proces střídejte, dokud nebudou sklenice plné. 

Poslední vrstvu tvoří vždy krém, který poprášíme trochou kakaa. Dezert nechte odležet v lednici minimálně tři hodiny.

Foto: pixabay

-mš-