Roládky z hovězích plátků

29.06.2017 20:20

PŘÍPRAVA

1 konzerva fazolí, nebo tři hrsti sušených
1 konzerva sekaných rajčat nebo 4 větší rajčata 
2 lžíce oleje nebo sádla
1 červená cibule 1 ks
2 stroužky česneku 
1 chilli paprička 
2 lžičky papriky 
6 plátků anglické slaniny 
těstoviny 
voda nebo kuřecí vývar 
hrst petržele
sůl a čerstvě namletý pepř
  • 6 plátků hovězího masa

  • 3 vídeňské párky

  • 3 kyselé okurky

  • 12 plátků slaniny

  • 4 lžíce horčice

  • 1-2 cibule

  • pepř, sůl

  • voda na podlévání

  • 2 lžíce mouky na zahuštění


POSTUP
 
Plátky masa naklepejte, osolte a potřete hořčicí. Na každý plátek položtě plátek anglické slaniny, půl vídeňského párku a půlku syselé okurky. Srolujte a zajistěte roládovou jehlou nebo párátky.
 
Na oleji zpěňte cibuli, nechte orestovat. Přidejte nakrájenou slaninu a postupně jednotlivé roládky. Otočte je i z druhé strany. Jakmile maso změní barvu, můžete podlít. Přidejte  čerstvě namletý pepř. Duste asi hodinu, kontrolujte, aby se voda nikdy nevypařila a průběžně podlévejte. Jakmile bude maso měkké, roládky vyjměte.
 
Do omáčky přidejte nasekanou okurku, na zahuštění použijte mouku rozmíchanou ve vodě. Můžete přidat ještě pepř a také lžíci hořčice.
 
Podává se s brambory, rýží i třeba s knedlíkem.