Pravé tyrolské knedlíky
Při návštěvě rakouského Insbrucku jsem ochutnala místní tyrolskou specialitu – špekové knedlíky. Byly vynikající. A tak jsem přítelkyni Claudii požádala o recept. Mirka Mazáčová

Potřebujete:
- 
	350-400 g rohlíků 
- 
	200 ml mléka 
- 
	4 vejce 
- 
	100 g slaniny 
- 
	100 g uzené klobásy 
- 
	20 g másla 
- 
	1 lžička petrželky ja pažitky (jemně nasekané) 
- 
	sůl 
- 
	muškátový oříšek 
- 
	80 g hrubé mouky 
Postup:
Na kostičky nakrájené rohlíky smícháme s mlékem a vejci a necháme v přikryté míse 20 až 30 minut odpočinout.
Na kostičky nakrájenou slaninu a klobásu spolu s cibulí, petrželkou a pažitkou opečeme v rozpuštěném másle. Přidáme sůl a mletý muškátový oříšek. Posypeme moukou a vše uhněteme v těsto.
Navlhčenýma rukama tvarujeme kulaté knedlíky. Na zkoušku jeden vložíme do slané vody a vaříme cca 15 minut. Hotový knedlík by měl být napovrchu hladký a uvnitř drobivý. Pokud je příliš měkký, přidáme ještě trochu mouky a vytvarujeme. Teprve až je hmota dostatečně soudržná, uvařte zbývající knedlíky.
TIP: Tyrolské knedlíky jsou skvělé do polévky, se zelím, špenátem a různými omáčkami.
Foto: Tirol Werbung/Nolf (www.austria.info)
