Mřížkový koláč bez lepku

08.11.2019 18:31

 

PŘÍPRAVA

Na těsto: 

  • 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta 

  • 1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta

  •  75 g cukru

  •  100 g másla

  • 1 vejce

  •  3 lžíce vody

 

Na náplň: 

  • Skořicový cukr Labeta

  •  200 g nastrouhaných jablek

POSTUP

Z uvedených suroviny připravíme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici. 

Poté polovinu těsta vyválíme a přeneseme na dno dortové formy. 

Přidáme nastrouhaný jablka a posypeme skořicovým cukrem. 

Druhou polovinu těsta vyválíme na plát a rozkrájíme na 1,5 cm široké pruhy, které skládáme do mřížky na jablka. 

Hotovou mřížku potřeme rozšlehaný vejcem. Pečeme pro 170 °C po dobu asi 20 minut.

Zdroj  Labeta